• Banner
 • Banner
 • Banner

Junior medewerker omzetbelasting (m/v/x)

Adviseren van Duitse bedrijven in Nederland m.b.t. omzetbelasting
Icon 1

Locatie

Den Haag (hybride)
Icon 2

Uren

24 - 40 uur
Icon 3

Branche

Financiën

De DNHK adviseert Duitse bedrijven in Nederland op fiscaal gebied en dient voor deze bedrijven maandelijks of per kwartaal de aangiftes omzetbelasting in. Voor ons team omzetbelasting zijn wij op zoek naar een Junior medewerker omzetbelasting (m/v/x).

Jouw taken

Als Junior medewerker omzetbelasting ondersteun je het team bij het opstellen van aangiftes omzetbelasting voor verschillende bedrijven. Je stelt aangiftes op door de benodigde informatie te verzamelen en deze vervolgens te analyseren en te verwerken in het aangiftesysteem. Eventuele kansen en risico's die uit de aangifte blijken, signaleer je en bespreek je vervolgens met je team en/of klant.  

Daarnaast sta je, met je collega’s, de klant en de Belastingdienst per mail, telefonisch of tijdens een (online) meeting te woord bij vragen of opmerkingen naar aanleiding van een aangifte. Afhankelijk van de aard of complexiteit, kan de uitwerking van een klantvraag verschillen van een korte mail tot een uitgebreider advies. 

Je bent werkzaam in het team omzetbelasting. Het team bestaat momenteel uit een Junior en een Senior Aangiftespecialist Omzetbelasting. Je werkt zelfstandig aan aangiftes, maar wordt daarbij ook begeleid door je collega’s. 

Ons aanbod

 • Scholingen en mogelijkheid tot doorontwikkelen in de functie? Bij ons vanzelfsprekend! 
 • Reken op een fijne werksfeer binnen een vrolijk en collegiaal team; 
 • Salaris tussen de € 2.800,- en € 3.500,- o.b.v. 40 uur 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals extra verlofdagen, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, fietsregeling, internetvergoeding, mogelijkheid tot thuiswerken, kerstgratificatie en een collectieve zorgverzekering 
 • Er worden geregeld leuke bedrijfsuitjes en andere activiteiten georganiseerd 

Wie zijn wij? 

De DNHK begeleidt als netwerkorganisatie én dienstverlener Duitse en Nederlandse bedrijven die in het buurland zaken doen: wij brengen ondernemers bij elkaar, bieden juridisch advies, helpen bedrijven aan personeel en verzorgen voor meer dan 250 klanten de salarisadministratie. Wij begeleiden bij bedrijfsovernames en hebben een eigen seminarprogramma. 

We zijn met 45 medewerkers en hebben een indrukwekkend relatie- en klantennetwerk en ook nog eens 1500 ledenbedrijven. Het is dus verre van saai bij ons. Reken maar op voldoende uitdaging en afwisseling in je werk! 

Jouw profiel

 • Je hebt een (bijna) afgeronde HBO- of WO-opleiding fiscaal recht  
 • Relevante werkervaring of een stage is een pre 
 • Je neemt graag het initiatief, bent behulpzaam en hebt een gestructureerde manier van werken 
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal  door de tweetalige oriëntatie van de DNHK ben je gemotiveerd om Duits te leren. De DNHK ondersteunt je met een taalcursus 

Enthousiast geworden? 

Dan willen we je graag leren kennen. Stuur je CV en motivatie naar Christian Pick. 


Terug naar overzicht Online Application